söndag, juli 24, 2005

Idiotin fortsätter

Det har redan skrivits massvis på andra bloggar om den brittiska polisens inställning till avrättningen av en oskyldig man i London, som ett resultat av "hårda tag" mot potentiella terrorister med klart rasistiska undertoner;

Enligt TT har alltså Londonpolisens Ian Blair lagt ut texten på följande vis:
[...]trots denna tragedi kvarstår ordern till alla poliser i Storbritannien att skjuta misstänkta självmordsbombare i huvudet, om de finner det nödvändigt[...]

Ali Esbati analyserar som vanligt situationen föredömligt. Jag ska därför inte ägna tid till att upprepa vad han skrivit. Istället ska jag i all hast notera att ett flertal av de högerbloggande bombromantikerna som med jämna mellanrum brukar lusa ner vänsterbloggares kommentarsutrymmen med högar av kvasifascistoid smörja, använt det faktum att den utomrättsligt avrättade - oskyldige - mannen i London inte var asiatisk eller arabisk terrorist - utan en brasiliansk elektriker, som ett argument för en fortsatt utveckling med just denna bisarra "skjut först och skit i att fråga-policyn", hos den brittiska polisen.

Den svenska bloggsfärens självutnämnda proffstyckarelit vältrar sig med andra ord i sitt eget intellektuella träck hos diverse vänsterbloggare och lyckas med bedriften att inför sig själva rättfärdiga slutsatsen att den brittiska polisens insats och den fortsatt totalitära utvecklingen är riktigt - inte trots utan på grund av - att en oskyldig knegare från Brasilien fått sätta livet till i en av många händelser som manifesterar den gryende godtyckliga polisstatens intåg.

Vad kan detta vara annat än de svenska, europeiska och internationella makteliternas våta dröm? Under det påstådda hotet om terrorism genomför man just de inskränkningar av demokratiska fri- och rättigheter de man målar upp att man kämpar emot vill genomföra, med en klart rasistisk touch givetvis.

Idiotin fortsätter och Sveriges borgerligt sinnade proffstyckare bekräftar den fortsatta utvecklingen genom sitt demokratiska moras; Idiotin fortsätter.

2 Comments:

Blogger anon said...

Jinge: Den otäcka utveckling vi ser idag innebär ju som vi vet riktigt ruggiga levnadsvillkor för oss vanligt folk. Ska vänstern s.a.s. "dra nytta" av borgarnas totala antidemokratisering måste vänstern förmå att formulera en klar och tydlig hållning som ger förutsättningar att bilda allianser med andra folkrörelser o.s.v. och framförallt vara förmögen att organisera folks berättigande reaktioner på dne här typen av ideologiska haverier.

Tokarna kommer ju alltid att finnas, det riktigt otäcka är att det är deras meningsfränder som sätter dagordningen.

Men det där vet du ju redan =)

10:34 em  
Blogger Unknown said...

Bra skrivet. Håller med dig helt. Det är just organiseringen mot det rådande nyreaktionära klimatet som krävs. Olyckligtvis har många av de som kan presentera en alternativ beskrivning av "orsak och verkan" semester dessa dagar. Jag har inte hört nåt. Samtidigt som det råder total tystand fortsätter gripande av sk misstänkta och svenska dagstidningar fortsätter att agera bombkramare.
Kanske kan det hela bli en valfråga: "Rör inte min arabkompis (eller han som bara råkar ha kraftig skäggväxt!)"

1:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home