tisdag, november 22, 2005

Omvändelse under galgen?

Jag har tidigare skrattat väldigt gott åt LUF-ordförande Fredrik Malms personvalssajt och den kampanjlogga som ursprungligen togs fram. Det riktigt illustrativa med den sidan och framförallt loggan var ju hur väl det syntes att politiken jippoiseras och reduceras till flashiga hemsidor med urholkade proklamationer som antingen ingen eller alla kan ställa upp på.

Efter att Ung Vänsters Ida Gabrielsson - som också noterat den lustiga och tragiska med Malms Kallefiering - i P3 gett en rejäl och klockren känga till såväl LUF som andra liknande företeelser bland de andra ungdomsförbunden, har nu LUF med handlingskraft fixat till det pinsamma misstaget. Innebar det någon repressalie för PR-byrån som jobbat med Malms personvalskampanj måntro? Hur som helst är det riktigt roligt och man börjar ju fundera på om inte den numer utnötta anklagelsen som riktats mot vänsterpartiet om "omvändelse under galgen" inte passar bäst för att beskriva denna tragikomik.

Go ahead and see for yourself.

Den första bilden, som snodd från en Kalle Anka-pocket.

Den nya, justerade och inte fullt lika Disneyaktiga loggan.

9 Comments:

Blogger Johan Lindahl said...

Heja Joel friskt humör! Jag hoppas unge herr Malm läser din blogg. LOL!

5:34 fm  
Anonymous Anonym said...

Missade folkpartiklarna att många reklambyråer befolkas av gamla kommunister (som insåg att journalistutbildningen kunde användas på ett mer luckrativt sätt?) Roy Andersson ett typfall.

6:35 em  
Blogger anon said...

Hej Johan

Tack ska du ha, det är alltid kul att få veta att man kan locka till skratt. =)

2:33 em  
Blogger Erik said...

Begriper ärligt talat inte vad det är alla klagar på. Jag ser inget underligt i Malms bilder.

12:42 fm  
Blogger anon said...

Är det någon som klagat överhuvudtaget?

Jag skriver att jag GARVAT gott åt Malms personvalskampanj inte bara för att PR-firman som snickrat ihop den uppenbart låtit sig inspireras från en Kalle Anka-Pocket till loggan utan också för att det sätter fingret på just det som urholkar politisk organisering, att muppar som Malm tar sig självs på fullt allvar när de lanserar sig själva som politiker-Kalle Ankasnubbar.

Att de dessutom helt plötsligt bytt ut loggan efter att folk öppet garvat åt Malms nördlogga, säger ju annars det mesta.

12:52 em  
Blogger Emma said...

Det är så jävla gött att de lyckats anlita den fulaste reklam byrån i historien. Haha, så snyggt. Heja Joel!

1:23 em  
Anonymous Anonym said...

Ni har verklen en tilltro till liberla ungdomsförbundet och deras resurser. Jag kan avslöja att Fredrik Malm inte har anlitat några PR-konsulter. Sånt har inte ens han råd med.

/En insatt källa

1:49 em  
Blogger anon said...

Eller kan det kanske vara så att själva påståendet att de ska ha anlitat en PR-firma för en valkampanj lite av poängen i att driva med just liberala ungdomsförbundet och Fredrik Malm?

3:27 em  
Anonymous Anonym said...

Ojojoj Joel, nu är du ute på hal is, tänk om malm blir ledsen när du inte gillar hans fina kalle anka smile.

Enligt en inbiten källa så funderar Reinfelt och co på hur man nånsin ska kunna överträffa Fredrik Malms fina personvalskampanj, därför har idén om reinfelt liggandes i Joakims von "capitalist" ankas kassavalv kommit upp till ytan. Och med dom pengar som (M) håvar in från Svenskt täringsliv så behöver dom ju knappast oroa sig för att ingen från (M) kan använda sig av photoshop.

Det är vad jag hade att avslöja, och du "en insatt källa", det här var såkallad ironi, det behöver alltså inte alltid vara på fullaste allvar.

11:32 em  

Skicka en kommentar

<< Home