fredag, augusti 26, 2005

Hotet mot demokratin stavas B O R G A R E

På SvD Brännpunkt idag replikerar LUF:s ordförande Fredrik Malmsvaret som gavs av Ung Vänsters ordförande Tove Fraurud på Malms vettvilliga ursprungsartikel som inte bara innehöll en rad ganska allvarliga faktafel men också stank historielöshet och ideologisk charlatanism lång väg.

Malms trumfkort i alla sammanhang är gulit by association. Det är överhuvudtaget liberalernas grej - det märks på exempelvis tydligt Major Jan Björklund och den halsstarrige despoten Lars Leijonborg när de snackar om araber och terrormisstankar, myndigheter ska kunna utdela straff redan innan den rättsliga processen genomförts och araber och muslimer i allmänhet får utgöra mallen för vad som ses som grund för "misstanke" - och så är det med den tics-drabbade Fredrik Malm också.

Förutom att Malms beskrivning av grundandet av Demokratisk Ungdoms Världsfederation, DUV eller WFDY, är helt barockt uppåt väggarna och på tydliga vis även böjer sig från de progressivt antifascistiska liberaler som själva aktivt deltog i grundandet av organisationen är det ytterligare ett exempel på hur företrädare för den svenska borgerligheten graviterar bort från det som en gång haft progressiva drag hos dem själva för att istället inta mer och mer reaktionära ställningstaganden med klart fascistiska förtecken. Malm är givetvis inget undantag.

Det tål att sägas att Ung Vänster inte är medlemmar i WFDY, förbundet lämnade federationen 1992 och beslutet fattades ånyo vid förbundets 42:a kongress i Uppsala 2003 om jag inte minns helt fel, efter en ganska ordentlig debatt där de flesta olika ståndpunkterna fick sitt sagt. Ung Vänster kan alltså rimligen inte anses ha något som helst samarbete med Nordkoreanska ung-Il Sungister som Malm underförstått syftar på.

Rimligare vore väl att Malm vände udden mot sitt eget parti och de organisationer som domineras av hans egna partikamrater. Såhär skrev Björn Blomberg 031027 i artikeln "Svenska liberaler och deras exilkubanska vänner" i tidningen Yelah:
SILC (Swedish International Liberal Center), en Sida-finansierad organisation som domineras av folkpartister, bjöd under 2003 in den exilkubanska organisationen CANF till Sverige. CANF har flera kopplingar till terrorism, framförallt riktad mot Kuba. Enligt den exilkubanske terroristen
Luis Posada Carriles finansierades en serie bombattentat han utförde mot turisthotell i Havanna bland annat med 200 000 dollar från CANF. En italiensk turist mördades i attentaten. CANF har också anställt en av de män som mördade den chilenske utrikesministern under Allende Orlando Letelier. Samme man står också anklagad för att ha planerat att utlösa en gigantisk sprängladdning i en universitetsaula där Castro skulle hålla ett tal för studenterna.


För att inte tala om Folkpartiets och de svenska "liberalernas" historiska kappsäck, fylld med deltagande och stöd för ett av Sveriges absolut värsta politiska attentat någonsin - sprängningen av Norrskensflamman i Luleå 3:e mars 1940. Eller varför inte aktivt deltagande i beslutet att belägga kommunistiska och antifascistiska tidningar med transportförbud under nazitysklands frammarsch?

Om inte detta vore nog för den obehaglige Hr. Malm så kan man ju fundera på vilka organisationer det ungdomsförbund och hans eget parti samarbetar med i exempelvis den borgerliga alliansen "Allians för" Sverige. Det kanske förtjänar att nämnas att det idag finns moderater - och folkpartiet! se Mauricio Rojas exempelvis - som fortfarande förnekar de fruktansvärda brott som begicks mot folket och oppositionella under och efter den borgerliga statskuppen i Chile 1973? Det kanske hör till historien att Moderata Samlingspartiet just i detta nu ingår i höger"internationalen" IDU där bl.a. följande "demokratikämpar" ingår:

- ADN i Bolivia, den förre militärdiktatorn Hugo Banzers parti
- ARENA i El Salvador, som var dödskvadronernas parti under inbördeskriget
- RENAMO i Mocambique, en USA-stödd terrorgrupp
- DTA i Namibia, det apartheidparti som styrde Namibia under den sydafrikanska ockupationen
- Kuomintang i Kina, som regerade Kina innan revolutionen
- New National Party i Sydafrika, regeringspartiet under apartheidtiden

En sak är säker, med borgerlighetens tydliga dragningar mot klartextrema ståndpunkter högerut idag i kombination med deras smutsiga historia, ger svenska borgare betydligt större problem med sin framtid än den svenska vänstern någonsin kommer att ha eller ens behöva ha. För hur man än vrider och vänder på det så kvarstår faktum, varenda inskränkning i demokratiska och medborgerliga fri- och rättigheter som genomförts i det här landet har genomförts och försvarats av den svenska borgerligheten och/eller socialdemokratin. Inte en enda gång har den svenska vänstern varit delaktiga i detta. Aldrig någonsin.

Att man sedan kan samanfatta denna vänsters historia som "ett ständigt hot mot demokratin" eller annan liknande borgerlig plattityd, säger i grund och botten mer om hur djupt rotad historielösheten är hos svenska borgare, både gamla som unga.

Det är bara att konstatera, hotet mot demokratin fanns inte på Världsungdomsfestivalen i Venezuela. Hotet mot demokratin stavas Folkpartiet och Allians för Sverige.

6 Comments:

Blogger Anders Eriksson said...

Snacka om att jag satte kaffet i vrångstrupen, när jag läste Malms artikel imorse. han lyckades med konststycket att vara än mer vulgär än i det första inlägget! Jag tar mig för pannan.

12:00 em  
Blogger anon said...

Ja, han tar verkligen priset. Han fyller verkligen definitionen av sinnessjuk värdigt.

Välkommen hem från socialismen förresten.

3:14 em  
Blogger Tobias Lindberg said...

Bra skrivet!

10:35 fm  
Blogger olydig said...

Väldigt bra text!

6:03 em  
Anonymous Anonym said...

Haha att påstå att Mauricio Rojas skulle förneka de förtryck av oppositionella i Chile är ju bara löjligt. Han var ju själv en av dem som flydde från det.

Guilt by association är något du själv utnyttjar när du försöker koppla ihop SILC med bombdåd i Havanna. Att SILC bjuder in en dissident från Kuba som samtidigt är medlem i CANF, gör ju inte att SILC bombar hotell?

1:39 em  
Anonymous Anonym said...

Nej, och det skrev han inte heller.

4:25 fm  

Skicka en kommentar

<< Home