onsdag, augusti 10, 2005

å ja ba syntax error liksom...

Den senaste veckan har jag haft säkert hundra grejer som jag tänkt att jag ska skriva nåt tänkvärt om här på bloggen. Säkert 6-7 har jag börjat skriva inlägg för att sedan lämna dem halvskrivna och ofullständiga, sparade på databasen.

Nåt inlägg var om Göran Perssons sommartal i Björkvik, de försöktiga försöken att vända den kompakt ensidiga mediebilden av regeringens arbetsmarknadspolitik till förmån för den borgerliga "alliansen" och varför det är märkligt för en socialdemokrat som vill gå på offensiven att tala om att man under tryck av en arbetslöshet som "även med svenska mått mätt är på tok för hög" ska hitta på nya jobb - s.k. Fixar-Maltetjänster - inom exempelvis äldreomsorgen och hemtjänsten istället för att prata om regelrätta nyanställningar.

Nåt inlägg skulle handla om Tony Blairs riktigt ruggiga uttalanden under den presskonferens han höll där "skärpningarna av terroristlagstiftningen" aviserades. "Det är ingen mänsklig rättighet att komma till England men gör man det så ska man respektera vårt sätt att leva[...]" Tony Blairs utläggningar - som dessutom kablades ut i svensk etermedia helt okommenterat - var som tagna från Sverigedemokraternas retorikskola. Tony Blair ger mig kalla kårar.

Idag började dessutom någon totalt sinnesförvirrad borgerlig rättshaverist att klutta ner kommentarsutrymmet till inlägget "om de finner det nödvändigt..." genom att bl.a. hävda att bloggaren Jinge är antisemit. Något som tydligen inte är första gången. Den här lilla historien som på många sätt bekräftar och sätter fingret på det man känt från första gång totalitarismen började sitt återtåg; Det finns en sorts ideologisk beteendestörning som stavas liberalism á la 20th Century.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja, inte fan stavas den "ideoligisk", inte :)

Långt mer problematiskt är dock ditt förhållande till Jinge.

Trots att du nu VET att det inte är sant som Jinge påstår - att den brittiska regeringen arbetar med ett förslag där misstänkta terrorister ska ställas inför rätta i hemlighet utan att få veta vad anklagelserna mot dem är - så kommenterar du hans blogginlägg som om det han skrev var sant!

Det är det alltså inte. Och det vet du, eftersom jag i mina kommentarer tidigare i dag länkat till (och förklarat) en klargörande artikel i The Times.

Hemlighetsmakeriet föreslås vara INFÖR rättegången, gällande endast bevisamaterialet. Materialet ska behandlas av domare och advokat och rättegången skall ske HELT ÖPPET och den åtalade ska naturligtvis få veta vilka anklagelserna mot honom eller henne är.

ALLT detta visste du, och ändå valde du att på Jinges blogg skriva om att det är "oroväckande" och "brunskjortornas politik".

Du polemiserar alltså mot något som inte är sant, mot bättre vetande.
Du hittar på ett hot som du därefter bekymrar och ojar dig för.

Att Jinge inte ändrar sitt inlägg efter att ha fattat hur det EGENTLIGEN ligger till är beklagligt, men Jinge tycks vara något av ett specialfall.

Men att du väljer värsta ass-kissing för att försäkra Jinge om din lojalitet är obegripligt.

Visa lite ryggrad, vettja!

11:32 em  
Blogger anon said...

Jag kollade på TV4:s långfilmer i helgen som var. En av de roligaste filmerna som gjorts i svensk historia måste vara Yrrol.

Den som sett filmen minns säkert det blinda paret, en skinheadnazist och en zigenarkvinna spelade av Johan Ulveson och Ulla Skoog.

Deras stående slutsats i deras samtal med varandra sammanfattar väl varför bloggaren Alicio - som det nu verkar vara som besudlar kommentarsutrymmet på min blogg - egentligen är ett fenomen man borde rycka på axlarna och småle lite åt; "Det är synd om människorna".

1:06 em  
Anonymous Anonym said...

"ett fenomen man borde rycka på axlarna och småle lite åt; "Det är synd om människorna".

Joel K hyllar klasshat, men beter sig själv som värsta aristokraten - den småleende von obenmänniskan.

Undra på att vänstern inte går hem i stugorna.

5:13 em  
Blogger anon said...

Jag leker inte mer von oben än jag blir tvungen för att överleva den här bisarra världen där såna som tycker som du sätter dagordningen i svensk och internationell politik.

Kalla det klasshat om du vill. Det gör mig inget.

9:32 em  
Anonymous Anonym said...

Hatet förlorar alltid.
Kärleken segrar!

8:50 em  
Blogger anon said...

Visst.. och varför inte legalisera droger och prostitutionen samtidigt?

Eller kanske bara sluta mer knarket?

11:27 em  

Skicka en kommentar

<< Home