fredag, augusti 12, 2005

Sanningsägande borgare

Ja, det har hänt igen. Även om det hör till ovanligheterna. En borgare som säger ett sanningens ord. Den här gången är det ingen av Högerpartiets riksdagsmän på 20-talet som spydde galla över den allmänna och lika rösträtten jag tänker på. Nej, via bloggen Utsikt från höjden kom jag över en rätt kul grej som har att göra med Fredrik Rheinfeldts senaste steg i mysifieringen av Sveriges "nya arbetarparti", nämligen den moderata partiordföringens avståndstagande från marknadshyror.

P1 Morgon intervjuade moderaternas och den borgerliga alliansens ekonomiske talesman Mikael Odenberg som förklarade Rheinfeldts velourpolitiska svängning med att "[ordet marknadshyror] används egentligen bara av Hyresgäströrelsen och Moderata Ungdomsförbundet".

Socialdemokraten Anders Ygeman upplyste då om att det så sent som igår fanns artiklar där "marknadshyror" användes regelbundet för att beskriva moderaternas politik.

Då svarar Odenberg - och det här är faktiskt jättekul;
Jag kan be både dig och lyssnarna om ursäkt för att det finns
massor av felaktigheter på vår hemsida. Tyvärr gäller det inte bara
bostadspolitiken.

Men det skulle faktiskt inte alls förvåna mig om - ifall det blev någon medial spinoff överhuvudtaget - media hakar på och moderaterna faktiskt lyckas använda detta för att stärka sin image som ett nytt och snällt velourtöntsparti som inte vill vår välfärd illa. Vem skulle egentligen bli förvånad ifall DN eller Svenska Dagbladet inom några dagar smäller upp några artiklar som handlar om hur moderaternas migrationspolitik "egentligen" är snäll go och jävligt human.

Så man undrar ju när Janne Josefsson och Uppdrag Granskning ska slå ner på att det Moderata Samlingspartiet skriver på sin hemsida, inte är sant. Kanske kan han då - tillsammans med Odenberg möjligtvis - kalla den moderata bostadspolitiken för snällhöger?

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du har rätt. Det är mycket bättre med reglerad hyresmarknad så att ingen bygger nytt och bara de som har kontakter med topparna inom den arbetarrörelsen kan få en bostad. Folk ska tuktas och inte tro att de är nåt bara för att de saknar egen bostad.

5:29 fm  
Blogger anon said...

Eller så kan man konstatera att det byggs mer än på väldigt länge i Sverige idag MED en någorlunda reglerad bostadsmarknad.

Men verkligheten är ju privatiseringsivrarnas värsta fiende.

9:25 em  
Anonymous Anonym said...

Michael Odenberg har en alldeles fantastisk förmåga att häva ur sig saker, vilket kan vara både underhållande och informativt. Tyvärr är det mesta han säger ganska otrevligt, så som under det bostadsseminarium som finns beskrivet på denna blogg om almedalen: http://detpolitiskalivet.blogsource.com/

10:18 em  

Skicka en kommentar

<< Home